Ит Лидери

SAP Форум - технологични иновации и истории за клиентски успех

Computer World

Румяна Тренчева е изпълнителен директор на SAP България. Преди това е заемала ключови управленски позиции в големи мултинационални компании в сферата на информационните и комуникационни технологии, сред които Hewlett-Packard, Alcatel Lucent и Ericsson Telecommunications. Работила е със стратегически клиенти в рамките на България и Македония, по преструктуриране на партньорските мрежи на компаниите и в управлението на мащабни дългосрочни проекти. Завършила е Американския университет в България и притежава професионални управленски квалификации от Duke University и International Institute for Management Development (IMD).

Тазгодишното издание на форума на ИТ гиганта SAP - SAP Форум България, ще се състои на 1 октомври в столичния Sofia Event Center. Събитието е повод за среща на водещи световни и местни компании. Експерти от SAP ще представят най-новите решения, които стоят в основата на продуктовата стратегия на компанията, а клиенти ще разкажат как благодарение на инвестицията в SAP са постигнали конкурентни предимства и са увеличили продуктивността на своите организации. За новостите във форума разговаряме с Румяна Тренчева (на снимката).

Кои са новите тенденции и иновации в технологичния свят по света и в България, които ще изведе на дневен ред и като тема за дискусии тазгодишният форум на SAP?

Успехът на технологичните компании днес се крие не във функционалностите на новите продукти, а в умението да опростят и направят по-ефективен бизнеса на клиентите си. Ето защо форумът тази година ще протече под мотото - „Simplify everything, so you can do anything“ - ще говорим за това как за SAP в основата на всяка иновация стои желанието ни да опростим и подобрим начина, по който нашите клиенти работят и създават добавена стойност. Такъв инструмент днес са нашите облачни продукти и услуги, задвижвани от SAP HANA.

Предвиждате ли нови лектори, теми, панели, елементи от организацията?

Ще дискутираме технологичните възможности, които предоставя SAP HANA Platform за нашите партньори, за стартиращите компании и за това иновациите да достигат по-бързо до крайния потребител.

Естествено, ще представим как комбинацията от нашите технологични иновации и бизнес експертиза създава цялостни индустриални решения, като фокусът ни тази година ще бъде върху финансовия и енергийния сектор. Ще разкажем също за специализираните ни решения в сферите на човешките ресурси и клиентското обслужване.

Какви изненади очакват посетителите и участниците във форума и какви са ползите от присъствието им?

Ежегодният SAP Форум се превърна в платформа за среща на бизнеса със SAP технологиите, а на SAP партньорите с настоящи и бъдещи клиенти. Събитието ще протече в две паралелни сесии: едната изцяло изградена върху опита на нашите партньори, които ще представят успешни проекти и практики, а другата ще бъде с актуалните теми за нашите продуктови и индустриални решения.

Какво ново предстои през 2015 г. в сферата на високите технологии?

Очаквам постепенно да започнем да усещаме предстоящата експлозия в използването на структурирана и неструктурирана информация като уникален ресурс на новата свързана икономика, където милиарди крайни устройства ще изграждат новата технологична реалност за крайния потребител.

Въпросите зададе Констанца Григорова

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X