Ит Лидери

Солитрон стана дистрибутор на Microsoft

Computer World

От месец септември 2014 г. Солитрон е дистрибутор по програмите за „Обемно лицензиране“ на Microsoft за България. Според компанията основен акцент ще бъде поставен върху облачните услуги на корпорацията – Windows Azure и Office 365, където американският разработчик фокусира голяма част от инвестициите си в дилърската мрежа.

"Microsoft и Солитрон споделят една и съща визия за развитието на технологиите – споделя Ралица Килиан, изпълнителен директор на "Солитрон България" ООД. – И двете компании осъзнават, че облачните технологии ще преобърнат представите на хората за работна среда."

Според дистрибутора гъвкавостта на облачните услуги на Microsoft, включително от гледна точка на цена и лицензионни условия, означава, че той ще може да предложи чрез партньорите си подходящото решение за всеки клиент.

„Солитрон е доказан дистрибутор на българския пазар, който си партнира от години с дилърите от всички канали – каза Димитър Каданов, търговски директор в българския офис на Microsoft. – Разчитаме, че компанията ще увеличи броя на партньорите, които продават Microsoft технологии, особено в частта на облачните решения.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X