Ит Лидери

Intel показа интелигентен моден аксесоар

Computer World

Дизайнерска гривна с 3G свързаност показа Intel. Модното устройство се казва MICA и ще дефилира на стартиращото днес модно шоу New York Fashion Week, на което ще бъдат показани тенденциите за сезон пролет/лято 2015.

Гривната MICA (My Intelligent Communication Accessory) е създадена от дизайнерите Умберто Леон от модната къща Opening Ceremony. Разработката й бе обявена по време на CES 2014 в Лас Вегас, когато двете компании споделиха своите намерения да създадат „умен” моден аксесоар.

Устройството разполага 1,6-инчов чувствителен на допир екран, покрит със сапфирено стъкло. На него могат да се изобразяват SMS съобщения, благодарение на 3G модула Intel XMM6321, както и събития от календара на потребителя.

MICA ще се продава като продукт на an Opening Ceremony. Теглото и цената на аксесоара засега не са обявени. Очаква се той да бъде пуснат в продажба по време на празничния сезон през декември.

“Тази гривна е плод на усилията и и на прогреса в разработката на носима електроника, които ние полагаме от една година”, споделя Елън Хейли, говорител на Intel, допълвайки че отделът за нови устройства на компанията работи и върху други технологии за триизмерен печат, дрони, както и други носими устройства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X