Ит Лидери

Apple не успя да забрани продажбите на продукти на Samsung

Владимир Владков

Съдия Луси Кох отхвърли искането на Apple за постоянна забрана на продажбите на продукти на Samsung, които са част от патентния й спор с корейската компания в съда в Калифорния.

съдия Луси Кох от Федералния съд в Сан Хосе

Apple поиска от съда да забрани на Samsung да продава телефони и таблети, които включват патентовани технологии, за които журито вече се произнесе, че Samsung нарушава.

Но в своя заповед от сряда съдия Луси Кох от Федералния съд в Сан Хосе написа, че Apple не е успяла да покаже, че е „пострадала необратимо“ в резултат от действията на Samsung.

„Apple не установи, че е понесла значителна вреда под формата на неосъществени продажби или нарушаване на имиджа, пише Кох. Освен това Apple не показа, че вредите, които е понесла, са пряк резултат от нарушаването на патентите.“

В друго действие от съдебната пиеса между Apple и Samsung щатската фирма не успя да получи исканите обезщетения. През май съдебните заседатели в съда в Сан Хосе й присъдиха обезщетение от $119,65 млн. за нарушенията на Samsung, докато Apple търсеше от конкурента си поне $2,2 милиарда. И двете компании обжалваха части от присъдата.

Спорните патенти по това дело включват т.нар. патент „отключване с приплъзване“ и патента „авто корекция“, който покрива технологии за поправяне на думите докато пишете. Устройствата на Samsung, които са обвинени в нарушаване на тези патенти, включват и смартфона Galaxy Nexus.

След майската присъда Apple и Samsung се съгласиха да уредят своите съдебни спорове извън САЩ, които включват дела в 9 страни. В САЩ обаче битките продължават.

IDG News Service, Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X