Ит Лидери

ИТ решения за големи данни от Huawei

Computer World

Последни технологични постижения и бизнес модели в областта на телекомуникационните мрежи и при новите за компаннията ИТ решения демонстрира Huawei в пътуващо изложение, което от 18 до 20 август е в София.

Компанията провежда инициативата ежегодно, като през тази година то е под надслов Connecting Possibilities.

По думите на Руки Лиу, управляващ директор на Huawei Technologies Bulgaria, разликата спрямо предишните издания на инициативата на компанията, когато основният акцент бяха решенията за мобилни и фиксирани широколентови мрежи, е по-голямото внимание, което се отделя на ИТ решенията за големи данни. Huawei предлага на бизнеса решения за съхранение на данни, сървъри. Едно от новите й предложения е цялостно решение, което по думите на Лиу спестява на клиентите главоболията, свързани с изграждането на системи от компоненти от различни доставчици.

Въпреки че повечето хора познават Huawei като доставчик на мрежово ооборудване, ИТ решенията не са нов сегмент за китайската компания. Според Лиу тя развива тази своя дейност вече 10 г. “Започваме да предлагаме такива решения именно сега, защото виждаме, че в все по-вече компании има нужда от професионално оборудване – посочи той. – Доскоро никой не мислеше как да достави опростено решение на клиента. Смятаме, че ние можем да му доставим цялостно решение, което ще е лесно за използване.”


ИТ решения за големи данни от Huawei

© Computer World, Computerworld.bg

При решенията за мобилни мрежи тази година от Huawei акцентират върху микро и пико клетките. По думите на Лиу операторите са започнали да изграждат и са изградили мрежите си така че да имат максимално покритие с цел осигуряване на гласови услуги. Сега обаче те се ориентират към покриване на определени зони на принципа на “горещите точки”, с които да осигуряват свързаност на места където се събират големи групи от хора. Чрез равномерно разпределяне на натоварването и трафика в многобройни пико и микро клетки операторите могат да подобряват качеството на предлаганите от тях услуги.

При фиксираните мрежи, съвсем очаквано, фокусът са оптиките. Интересна технология, предлагана от Huawei, позоляваща увеличавне на капацитета на традиционните медни кабели. По думите на Лиу компанията разполага с решение, позволяващо до 1Gbps трансфер по меден кабел – нещо което може да спести (или да отложи) инвестирането в оптична инфраструктура.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X