Ит Лидери

НАП ще следи онлайн за касови бележки за автостъкла

Владимир Владков

Инспектори на НАП са започнали проверки на обектите за продажба на автостъкла в София, съобщиха от приходната агенция. Причина за проверките са зачестилите сигнали в НАП, че много магазини не издават касови бележки. След вчерашната мощна градушка в София стъклата на хиляди автомобили бяха изпочупени, както се вижда от многобройните снимки в социалните мрежи, а това е довело до рязко засилване на оборота именно на този род търговски обекти.

При подбора на фирми за проверка служителите на агенцията използват компютърната система за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП. „Софтуерът автоматично избира онези обекти, в които отчитаният оборот значително се различава от този, който компании в същия бранш и на същата територия отчитат“, коментират от агенцията.

НАП съветва клиентите на автосервизни, бояджийски и услуги за монтаж на автостъкла да изискват и съхраняват касовите си бележки, защото те имат важна функция за гаранцията и евентуалното предявяване на рекламации в бъдеще. От приходното ведомство напомнят, че сигнали за неиздаване на данъчни документи се подават на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X