Ит Лидери

Canon придобива Milestone Systems

Computer World

Canon – водеща компания в областта на цифровите продукти и решения за работа с изображения, обяви днес, че е подписал споразумение за придобиването на базираната в Дания Milestone Systems, водещ доставчик на отворена софтуерна платформа за управление на видео, чрез своята дъщерна компания Canon Europa N.V., съобщиха от Milestone Systems на 13 юни.

Илюстрация: bplanet, FreeDigitalPhotos.net„Новото обединение ще създаде страхотен играч на бързо разрастващия се пазар на мрежово видеонаблюдение, като съчетае силните страни на иновативната технология за обработка на изображения на Canon с най-добрия опит в сферата на софтуера за управление на видео в този клас на Milestone“, посочват от придобитата компания.

Илюстрация: bplanet, FreeDigitalPhotos.net

Canon има ясна амбиция да доведе до бъдещ растеж чрез диверсификация и е разпознала мрежовото видеонаблюдение като стратегическа нова бизнес област. Като част от Canon Group, Milestone значително ще подобри възможностите на софтуера на Canon в този сектор, пише още в съобщението.

"Canon се стреми да заеме водеща позиция в мрежовото видеонаблюдение и днес ние правим важна стратегическа инвестиция, за да осъществим целта си по разширяване на позициите си на този пазар. Заедно с Milestone, ние можем да ускорим растежа си, като доставме нови усъвършенствани продукти и решения за нови сектори, чрез нови канали, за да предложим по-голяма стойност на потребителите. Много сме ентусиазирани да работим с такива талантлива и иновативна компания и приветстваме Milestone в Canon Group", заяви Рокус ван Иперен, президент и главен изпълнителен директор на Canon Europe, Middle East and Africa.

"Milestone е изключително въодушевен от огромния потенциал, който ще донесе фактът да сме част от глобална група. Canon уважава начина, по който сме изградили бизнеса си с нашите партньори и поддържа нашата стратегия на осигуряване на решения с отворена платформа и затова е нужно да останем самостоятелна компания в рамките на Canon Group. Чувстваме, че тази стъпка е правилната за издигането на бизнеса и поддръжката за доставчиците и партньорите си на ново ниво", коментира Ларс Тинго, президент и главен изпълнителен директор на Milestone Systems.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X