Ит Лидери

Experian с награда за инвестиции в България

Computer World

Сертификат за инвестиция клас А получи Еxperian от Министерството на икономиката и енергетиката на България. Признанието е за инвестиционния проект "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения", съгласно който в рамките на 5-годишен период (2013-2018 г.), ще бъдат разкрити 150 нови работни места и ще се инвестират близо 21 млн. лв.

Според компанията, в тази сума се включват разходи за възнаграждения, техническо оборудване и наем на помещения за допълнително наетите 150 служители. Плановете за разширение на част от екипите на компанията бяха обявени през септември 2013 и 40% от споменатия брой служители са вече наети.

Награждаването се състоя на официална церемония в Министерството на икономиката и енергетиката. Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева връчи на Мая Миланова, оперативен мениджър на Еxperian България, инвеститорския сертификат — клас А.

"Наградата е признание и последващ резултат от реализацията на плановете ни за инвестиране и разширяване в България — коментира Миланова. — За изминалата година увеличихме с близо 50% локалния екип в различни сфери — QA, developers, аналитици, мениджъри проекти и продължаваме да увеличаваме броя на служителите си. Плановете ни за тази година включват разширение на дейността тук и утвърждаване на българския офис като ключов център за компанията, активно привличане на добри специалисти и работа по едни от най-популярните продукти на Еxperian в световен мащаб."

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X