Ит Лидери

ИТ мениджъри за 2013: CIО на Bauhaus България, Алкомет и Мтел

Владимир Владков

Светослав Богданов, ИТ мениджър на BAUHAUS България, Георги Апостолов, ръководител на отдел "Информационно обслужване" в Алкомет АД, и Пламен Зюмбюлев, директор на дирекция "Експлоатация на телекомуникационна мрежа и ИТ" в Мобилтел получиха наградите "ИТ мениджър на годината" за 2013 г. в шестото издание на едноименния конкурс, организиран от ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубът на ИТ мениджърите в България.

Тримата ИТ специалисти бяха отличени в традиционните вече категории „Иновации", „Ефективност" и „Мениджмънт". Наградите на бяха връчени на тържествена церемония на 11 декември в хотел "Шератон" от Георги Тодоров, зам.-министър на транспорта, ИТ и съобщенията, Красин Димитров, зам.-министър на икономиката и енергетиката, и Мирослав Вичев, председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК

Пламен Зюмбюлев от Мтел бе отличен в категорията „Мениджмънт", който управлява екип от над 200 специалисти, а ръководената от него дирекция "Експлоатация на телекомуникационна мрежа и ИТ" осигурява поддръжката на всички информационни и комуникационни решения, работещи в компанията. Сред стратегическите приоритети на тази дирекция са качество, иновации и оптимизирани разходи

ИТ шефът на Алкомет Георги Апостолов е тазгодишният победител в категория "Ефективност". През последните 10 г. компанията е инвестирала в модерно и съвременно оборудване над 80 млн. евро. За компанията ефективно фунциониращата ИТ инфраструктура е критично важна, защото цялото оборудване в Алкомет комуникира през тази инфраструктура. Усилията на ИТ екипа и неговият ръководител Георги Апостолов също са фокусирани върху ефективността, което е отчетено от журито на конкурса.

Победител в категория "Иновации"е Светослав Богданов, ИТ мениджър на BAUHAUS България. През последната година в компанията са реализирани редица проекти, които имат ясно изразено положително влияние и в трите области - ефективност, удобства за клиентите и иновации. Широкото приложение на мобилните технологии във всички тези направления, въведеното специфично информационно решение за управление на клиентски карти и бонуси, както и внедреният софтуерен продукт за 3D проектиране (какъвто все още не може да се види в повечето подобни търговски центрове), са основите фактори журито да отличи ИТ мениджъра на BAUHAUS именно в категория "Иновации".

„За мен е много важно да поздравя за успеха един реализиран мениджър и то в област, в която всеки от нас е потенциален потребител", заяви при връчването на наградата Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, ИТ и съобщенията. Той посочи, че победителят в категория „Иновации" на конкурса е ръководител на екип, който през изминалата година е въвел редица мобилни технологии в търговския център за строителни материали и стоки за ремонт. 


ИТ мениджъри за 2013: CIО на Bauhaus България, Алкомет и Мтел

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите и член на УС на клуба, бе връчена на Антонио Захариев, ИТ мениджър в Тандем – В.


ИТ мениджъри за 2013: CIО на Bauhaus България, Алкомет и Мтел

© Владимир Владков, Computerworld.bg

За втора поредна година Клубът на ИТ мениджърите в България даде и стипендии "CLUB CIO" на ученици с постижения в областта на точните науки, като тази година те бяха общо шест. Всяка стипендия е на стойност 1200 лв. и целта й е да насърчи изявени млади хора към професионална ориентация в областта на приложението на ИТ за целите на бизнеса. Учениците, които тази година поличиха стипендии, са Валерия Станева, от Математическа гиманзия "Д-р Петър Берон", Варна, Петър Гайдаров от ОМГ "Акад. Кирил Попов" (отличен втори път със стипендията CIO Club), Пловдив, Христиан Христов от русенската математическа гимназия "Баба Тонка", Божидар Ганев, Кристиян Цъклев и Александър Чергански от Софийската математическа гимназия "П. Хилендарски".

Партньори на церемонията "ИТ мениджър на годината" бяха Andrews Fashion, Борика Банксервиз, УниКредит Булбанк.

Преди церемонията се проведе и кръгла маса на тема "ИТ за оперативна дисциплина, гъвкавост и добавена стойност за бизнеса", като модератор бе Мирослав Вичев, председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК. В кръглата маса участваха Георги Георгиев, ИТ директор на Procredit Bank, Александър Захариев, търговски представител на Gartner в България, Цветанка Георгиева, директор ИТ в ЧЕЗ България, Кирил Петков, директор ИТ в Bulstrad Vienna Insurance Group и Марио Илиев, финансов бизнес партньор за Югоизточна Европа на Astra Zeneca (очаквайте подробности за дискусията).

Партньори на кръглата маса бяха Andrews Fashion и ПроКредит Банк. Цялото събитие протече със съдействието на Chivas, Dicota и Gartner. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X