Ит Лидери

ИТ фирми с отличия на конкурса за иновативно предприятие

Computer World

Интерконсулт България, Уча.се и ХътГрип бяха отличени в тазгодишното, 9-то поред издания на конкурса за иновативно предприятие на годината.

Интерконсулт България спечели наградата “Иновационен хъб”. Отличието е присъдено на ICB заради иновативните продукти,  които позволяват на техните потребители да увеличат производителността си над 30 пъти и да пестят десетки милиони евро годишно.

Образователният сайт Уча.се бе награден в категорията "Иновативно новостартирало предприятие". Уча.се представлява платформа за онлайн обучение, която включва видео уроци, упражнения, както и алгоритнми за връзка между тях и онлайн сесии с учители на живо.

ХътГрип, друго стартиращо предприятие, също бе отличено в същата категория. Фирмата е разработила софтуер, който на предприятията да предвиждат и предотвратяват производствени аварии, да подобряват процесите си и да оптимизират използваните ресурси. Облачното решени предлага възможности за наблюдение, анализ на данните и прогноза в реално време, осигурявайки по-високо ниво на разбиране и контрол процесите в компаниите.

Останалите отличени организации в общо седемте области са:

  • Мехатроника – предприятие за конструиране и изработка на автоматични машини за производство (в област "Пазарно лидерство")
  • Плейграунд Енерджи – разработчик на играчки за детски площадки с вграден генератор, който превръща кинетичната енергия в звуци и светлина със стимулиращ и образователен ефект ("Иновативно новостартирало предприятие")
  • Училището по роботика Робопартанс ("Социално въздействие")
  • АМГ Технолоджи – предприятие в областта на нанотехнологиите и вградените системи ("Устойчиво иновативно поведение")
  • ДеКони Интернешънъл – за нейния мобилен образователен център, в който от март 2011 г. до сега близо 80 хил. деца от 70 общини са преминали курсове на тема „Опазване на околната среда ("Зелена иновация")
  • АМЕТ – производител на медицинска апаратура, за своя апарат за унищожаване на тумори и метастази ("Качество на живот")

Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се проведе за девети пореден път. Той се организира от Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Enterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката и енергетиката и Представителството на Европейската комисия. Наградите бяха връчени от президента на Република България Росен Плевнелиев.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X