Ит Лидери

Siemens Enterprise Communications вече се казва Unify

Computer World

 

Ребрандирането на компанията се случва в момент на промяна на начина, по който служителите и компаниите комуникират помежду си и със света. Благодарение на тенденции като “донеси своето устройство” служителите все по-често не са привързани към определено работно място и телефона на бюрото, за да вършат работата си.

Според изследване на Infonetics Research 87 на сто от компаниите в Северна Америка планират до август следващата година да добавят видеоконферентни системи към своите съществуващи решения за обединени комуникации.

В същия момент използването на клауд решения също бележи ръст. 22% от респондентите в споменатото изследване са имплементирали части от своите обединени комуникации в частен облак, а 19% са ги поверили на публична услуга.

Всичко това са добри новини за немската компания и нейния проект Ansible, който тя обяви през юни миналата година. Целта му е да обедини гласови, видео и текстови комуникции, както и дистанционен достъп в една обща клауд-базирана платформа, която ще може да бъде достъпвана от широк набор от устройства. Очаква се услугата да стартира пробно през януари 2014 г., а през юли стане достъпна за всички.

Един от основните проблеми, с които ще трябва да се бори Unify е фактът, че цената е сочена като най-важен фактор за не използване на решения за обединени комуникации.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X