Ит Лидери

Cisco ще придобие разработчика на твърдотелни носители WhipTail

Computer World

Корпорацията Cisco Systems обяви, че ще придобие компанията WhipTail, която се занимава с разработки в областта на високопроизводителните мащабируеми твърдотелни носители SSM (solid state memory). Сумата по сделката се изчислява на близо $415 милиона.

Поглъщането на WhipTail ще e част от стратегията Cisco Unified Computing System (UCS) и ще позволи на ИТ гиганта да повиши производителността на бизнес приложенията чрез въвеждането на твърдотелни носители в компютрите с UCS архитектура.

„Ние развиваме конвергирана инфраструктура, която включва изчислителни ресурси, мрежи, и системи за съхранение на данни, които да задоволят нуждите на клиентие за изчислителни среди от ново поколение, - каза вицепрезидентът на Cisco Systems Пол Перез, оглавяващ поделението Computing Systems Product Group. - С WhipTail може да реализира стратегията за развитие на мащабируеми устойчиви памети, вгредени в сървъри, достъпни за фабричните ресурси и управляеми като глобален съвместим пул.“

След финализирането на сделката служителите WhipTail ще влязат в състава на подразделението за изчислителни системи, което е ръководено от Пол Перез.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X