Ит Лидери

Yahoo придоби още една компания – Xobni

Computer World

Yahoo продължава с поредицата си ор придобивания. Вчера, само един ден, след като компанията обяви, че е купила Qwiki, стана ясно, че е придобила още една фирма – Xobni, която предлага софтуер за управление на контакти. Целта на сделката е да бъдат подобрени приложенията и услугите за комуникация на Yahoo.

Това придобиване ще помогне ни да направим подобрения в Yahoo Mail, Messenger и цялостното ни комуникационно предложение за компютри и мобилни устройства“, коментира говорител на Yahoo по имейл.

Пощенските ни кутии ще станат много по-умни“, гласи туийт в официалния профил на Yahoo в Twitter.

Условията по новата сделка обаче не бяха оповестени.

Софтуерът на Xobni (inbox, изписано отзад-напред) помага на потребителите да разберат повече за хората, с които комуникират чрез обаждания, е-поща или SMS. От компанията твърдят, че могат да предложат „пълен изглед за всеки контакт, включващ снимка, служебен пост, данни за организацията и имейл история, както и актуално съдържание от Facebook и Twitter.

Компанията предлага няколко продукта за различни платформи: Xobni за Microsoft Outlook; Smartr Inbox за Gmail; и Smartr Contacts за iOS и Android устройства.

Съществуващите клиенти на Xobni ще могат да продължат да използват нейния софтуер, но фирмата вече не приема нови потребители за платените си приложения, според FAQ секцията на сайта й.

Екипът на Xobni досега беше базиран в Сан Франциско, но вследствие на придобиването ще се премести в централата на Yahoo в Сънивейл, Калифорния.

Фирмата е основата през 2006 г. от Адам Смит и Мат Брезина в стая в общежитието на Масачузетския технологичен институт в Бостън.

IDG News Service Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X