Ит Лидери

Imagga търси $94 000 през IndieGoGo за проекта AutoTag.me

Computer World

Българската софтуерна компания Imagga започна кампания за набиране на средства в международния сайт за споделено финансиране IndieGoGo. Целта на фирмата е да събере $94 000, за да финансира развитието на своята уеб-базирана система за автоматизиране на процеса по задаване на ключови думи (тагове, етикети) към изображения, наречена AutoTag.me.

Системата, по която Imagga работи от няколко години и засега е в затворена тестова фаза, сама разпознава изображенията и предлага най-подходящите етикети за тях. До момента компанията успешно е разработила прототип на системата, който предлага тагове, описващи цветовете, композицията и концепциите в изображенията. За да създаде иновативния софтуер, екипът на Imagga разработва технологии за анализ на цифрови изображения въз основа на растерното им съдържание, определяне на подобност между изображения и свързване на изображения с думи.

Във Vimeo вече е налична видеодемонстрация на системата.

Понастоящем няма друго подобно публично достъпно решение в света, твърдят от Imagga.

Сайтът за споделено финансиране IndieGoGo позволява на хора от целия свят да публикуват свои проекти, каузи, идеи за творчески продукти и др. След това посетителите на сайта имат възможност безвъзмездно или срещу награди да финансират с малки, средни или големи суми тези начинания, например с между $5 и $10 000, както е в случая на AutoTag.me.

Всеки желаещ може да подкрепи българския проект AutoTag.me както с парична сума по свое желание, така и като разпространи информацията за него сред приятелите си или в социалните мрежи. Екипът на IndieGoGo извежда по-напред в сайта проекти, чиито страници са много посещавани и затова е важно повече хора да разгледат страницата с кампанията на AutoTag.me. Онези, които направят парично дарение за проекта, ще видят името си написано сред дарителите на уебсайта и освен това ще имат възможност да са сред първите потребители на услугата в момента, в който тя стартира. Дарилите по-големи суми ще получат и безплатен абонамент за AutoTag.me, който ще им позволи безплатно да използват системата за голям брой техни снимки през следващите две години.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X