Ит Лидери

VMware купува Virsto Software, за да подобри виртуализацията на съхранението

Computer World

Софтуерът на Virsto, който е съвместим с VMware ESX и Microsoft Hyper-V, дава възможност на организациите да виртуализират системите си за съхранениеVMware обяви, че ще купи Virsto Softwareсъздателя на сторидж хипервайзър, който ще бъде добавен към продуктите на VMware и ще бъде лицензиран от EMC. Двете страни вече са подписали окончателно споразумение за сделката, която се очаква да бъде приключена още това тримесечие. Придобиването е част от плана на VMware да предложи виртуализация за всички елементи на центровете за данни, включително изчисленията, мрежите, съхранението и киберсигурността.

Софтуерът на Virsto, който е съвместим с VMware ESX и Microsoft Hyper-V, дава възможност на организациите да виртуализират системите си за съхранение по същия начин, по който могат да виртуализират и сървъри. Компанията твърди, че продуктът й може да намали разходите за съхранение на компютър (storage per desktop) с до 70%.

В сферата на виртуализацията на съхранението VMware вече предлага vSphere Storage Appliance и виртуализация и управление на съхранението в рамките на софтуерната платформа vSphere.

IDG News Service Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X