Ит Лидери

Fujitsu Technology Solutions обяви плановете си за преструктуриране

Computer World

Fujitsu Technology Solutions обяви плановете си за мащабно преструктуриране и изменение на бизнес програмата си. С цел повишаване на рентабилността си,  компанията има намерение да направи рационализация и да балансира портфолиото на своите водещи продукти и решения, по-ефективно да координира изследванията, разработките, доставките и производството си с операциите с Fujitsu в Япония. В тази връзка непосредствената близост на завода на Fujitsu Technology Solutions (град Аугсбург, Германия) до клиентите в Европа се разглежда като значително конкурентно предимство.

Fujitsu Technology Solutions си е поставила задача да съкрати ежегодните си оперативни разходи (OPEX) със 150 милиона евро. В числото на мерките, предвидени за достигане на конкретните цели ръководството разглежда и възможността за коригиране числеността на персонала в съгласие с профсъюзите.

Компанията се явява доставчик на инфраструктурни решения за големи корпорации, предприятия от малкия и средния бизнес, както и за домашните потребители. В стратегическите направления на организацията, влизаща в състава на Fujitsu Group, влизат разработките на различни продукти, решения и услуги – от настолни системи до такива за центрове за данни и услуги по управлението на ИТ инфраструктури. В компанията работят повече от 13 хил. души.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X