Ит Лидери

Училище за изкуство и дизайн стартира Samsung у нас

Computer World

Родното поделение на Samsung Electronics съвместно с Националната художествена академия стартират проекта “Училище за изкуство и дизайн на Samsung”. Инициативата е насочена към ученици на възраст от 10 до 12 години, а първият час се проведе тази събота.Всяка събота в Националната художествена академия напълно безплатно Samsung осигурява провеждането на уроци по рисуване, илюстрация и основи на композицията, водени от преподаватели в Академията.

Тази година ще бъдат проведени общо 4 учебни модула, всеки от тях с продължителност от 8-9 седмици. Първият курс стартира на 19 януари и продължава до 16 март, следващият е от 23 март до 1 юни, третият е от 8 юни до 27 юли, а последният - от 5 октомври до 23 ноември.За участие в проекта са поканени столични училища, профилирани в сферата на изкуствата, като всяко училище може да излъчи 2-ма участници за 1 модул или общо 8 за периода на 2013 г. Двамата участници се избрат след проведен в училището им конкурс с помощта на техния преподавател по изобразително изкуство. 


Училище за изкуство и дизайн стартира Samsung у нас

© Computer World, Computerworld.bg

В „Училище за изкуство и дизайн на Samsung” могат да вземат участие и деца от непрофилирани училища. Единственото условие за това е да качат своя рисунка във Facebook страницата на Samsung www.facebook.com/SamsungBulgaria по предварително зададена от организаторите тема и в срок. Четирите рисунки, събрали най-много харесвания ще бъдат победителите в конкурса за следващия модул.


Училище за изкуство и дизайн стартира Samsung у нас

© Computer World, Computerworld.bg

Предстоят още 3 курса в рамките на тази година.Материалите за рисуване, техническо оборудване, работно облекло и преподавателите се осигуряват от Samsung. Националната художествена  галерия предоставя помещение за провеждането на курса безвъзмездно, както и ще се включи в уроците  с кратки теми по история на изкуството. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X