Ит Лидери

Telerik цели забележимо присъствие в Индия - ДОПЪЛНЕНА

Computer World

Тази година Telerik планира да проведе много инициативи в Индия, като конференции и обучителни сесии, насочени към образоването на развойното общество в странатаБългарската софтуерна компания Telerik (Телерик) обяви на пресконференция в Ню Делхи, че има сериозни планове за установяване на силно присъствие в Индия. В допълнение фирмата представи ново мобилно приложение, насочено специално към безопасността на жените в азиатската страна.

„Става въпрос за по-тесни връзки с общността на разработчиците в Индия, които ще ползват продуктите на Телерик. Бъдете спокойни: няма да изнасяме разработка на продукти в Индия", коментира компанията на Facebook страницата си.

На събитието, което се проведе на 15 януари, участваха главните изпълнителни директори на Telerik Васил Терзиев и Светозар Георгиев, главният стратегически директор Стивън Форте и мениджъра за Индия Абхишек Кант.

„До 2015 г. ИТ секторът [на Индия] се очаква да генерира приходи от $130 млрд., според NASSCOM, което ще създаде трансформационен ефект върху цялата икономика“, заявиха от компанията.

Имайки предвид това, глобалното присъствие на Telerik с над 100 000 клиента в 94 страни, повече от 700 служители и 11 офиса на 4 континента и все по-голямата нужда от развой на приложения в световен мащаб, компанията е взела решение да се фокусира върху Индия.

Дейностите на Telerik в азиатската страна се ръководят от офиса на компанията в Ню Делхи, който отвори врати миналата година.

От миналата година компанията полага усилия да установи забележимо присъствие в Индия. Вследствие на това Telerik вече има клиенти в страната, сред които Infosys, Cognizant, Honeywell, Dell и Symantec. Съшо така компанията сключи стратегически съюзи със CSC и Idealake и започна работа с местни .NET общества, като BDotNet, Delhi Technology Forum, T-MUG, Pune User Group, KolkataGeeks и Microsoft User Group Hyderabad.

През декември Telerik проведе събитието Telerik Test Professionals Conference в Бангалор, на което присъстваха 85 тестери, а на 12 януари компанията организира първата си конференция за разработчици в Индия, която бе посетена от над 130 специалисти.

Тази година Telerik планира да проведе много инициативи в Индия, като конференции и обучителни сесии, насочени към образоването на развойното общество в страната. Сесиите ще бъдат фокусирани върху теми, като разработка на мобилни и на хибридни приложения, развойни инструменти, оценка на качеството, agile и др.

„Индия е изключително важен пазар за нас, тъй като много от разработчиците по света се намират в големите ИТ центрове в Делхи, Бангалор, Хайдарабат, Ченай, Мумбай, Пуна и Калкута – коментира Светозар Георгиев. – Не само искаме да установим присъствие в този регион, но и да върнем жеста на обществото с информативни образователни възможности, които ще развиват набора от умения на на всеки разработчик, за да е по-ефективно конкурентен. Чрез програмите, които планираме, концентрираните усилия на Telerik на този пазар ще донесат ползи на всички, включени в тях.“

Стивън Форте демонстрира как продуктовата стратегия на компанията адресира еволюиращата природа на ИТ индустрията в Индия в посока мобилност и представи Icenium – облачно решение за междуплатформена разработка на мобилни приложения – както и Kendo UI – HTML5 и JavaScript рамка за ерата на устройствата и облака.

Също така компанията представи мобилното приложение Women’s Safety App, което позволява на жени в опасност много бързо да алармират предварително посочени контакти. С натискането само на един бутон – HELP ME – жената изпраща данни за местонахождението си на съответните контакти.

От Telerik споделиха, че приложението е създадено само за два дни от един разработчик, използващ Kendo UI и Icenium.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X