Ит Лидери

Шест водещи производители се присединиха към Smart TV Alliance

Computer World

Smart TV Alliance обяви днес, че шест нови водещи производители на електроника са се присъединили към Алианса, за да обогатяват взаимната платформа за приложения и услуги на Smart TV телевизори. Потребителите ще се насладят на по-богато Smart TV преживяване с 3D видео, висококачествена видео и аудио техника, и разнообразно съдържание с приложения, създадено от нов набор за софтуерна разработка - software development kit (SDK). 

Сред новите членове на Smart TV Alliance са производители като Panasonic, ABOX42 и TechniSat и доставчици на решения като IBM и Specific Media. Те признават нуждата от развитие на едни и същи приложения за разнородни платформи. Затова подкрепят основателите на алианса - LG Electronics, TP Vision и Toshiba, както и YuMe, Obigo и Qualcomm в създаването на подобрена екосистема от услуги, чието функциониране не зависи от употребата на традиционните интернет платформи.Усъвършенстваният софтуер отговаря на най-новите тенденции и притежава характеристиките, от които се нуждаят софтуерните инженери, за да предоставят най-актуалните решения за гамата Smart TV за 2013 от LG, TP Vision и Toshiba. Новият софтуер обхваща следните характеристики:  

За 2013 Smart TV телевизорите:

  • По-богати приложения са на разположение от ъпгрейднатите HTML5, CSS3 и JavaScript спецификации;
  • 3D видео;
  • MPEG-DASH поддръжка с по-добро аудио и видео качество и с по-малко трептения и прекъсвания на картината;
  • По-богато съдържание с обновени характеристики за мениджмънт на  дигиталните права (DRM – Digital Rights Management) 

За програмисти:

  • Нов емулатор позволява на програмистите да тестват приложенията предварително, за да се уверят, че те работят с телевизорите на Smart TV Alliance;
  • Функцията за проверка съответствието на приложението с изискванията на крос платформите на Smart TV Alliance;
  • Прогресивни техники за откриване на грешки помагат на програмистите да решават проблемите по-бързо и лесно

Smart TV Alliance беше представен на тазгодишното издание на CES. Събитията включваха презентации на членовете на алианса, на новия SDK и на съвместна пилотна програма за гарантиране на качеството и опита на Smart TV Alliance. LG Electronics, TP Vision и Toshiba основават Smart TV Alliance през 2012 г., за да създават полезни услуги за приложения за Smart TV телевизори. Мисията на Smart TV Alliance е да изгради широка и продуктивна екосистема за развитие на Smart TV приложения, които дават на производителите на техника по-бърз достъп до качествено съдържание. Обединението подпомага програмистите да използват едно и също приложение за няколко разнородни платформи и същевременно им предоставят богат набор от услуги. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X