Ит Лидери

EMC и VMware създават отдел за големи данни и PaaS

Computer World

Ръководител на Pivotal Initiative ще бъде бившият СЕО на VMware Пол Мариц, който това лято се оттегли от компанията, за да стане главен директор за стратегията на EMCНа 4 декември EMC и VMware най-сетне потвърдиха вече неколкоседмичния слух, че ще създадат нов отдел, който ще обхване бизнеса с платформи като услуга (PaaS) и продукти и услуги за работа с големи данни в нов отдел. Дивизията се нарича Pivotal Initiative и ще бъде ръководена от бившия СЕО на VMware Пол Мариц, който това лято се оттегли от компанията, за да стане главен директор за стратегията на EMC, а неговото място бе заето от Пат Гелсингър, който пък дойде от поста СОО в ЕМС.

Новият отдел официално ще стартира през второто тримесечие на 2013 г. с около 1400 служители – около 600 от VMware и 800 от EMC.

Клиентите и партньорите търсят решения, които позволяват нова генерация от все по-мобилни и информационно-центрични приложения, които могат да се възползват от центъра за данни на бъдещето. Новата организация ще ускори съществуващите усилия в тази сфера от страна на двете компании, водейки до основно, унифицирано и фокусирано усилие около една обща мисия, пътна карта и стратегия“, коментира в блог Тери Андерсън, вицепрезидент за комуникациите в EMC.

Отделянето на Cloud Foundry и vFabric от VMware ще позволи на компанията „изцяло да се фокусира“ върху стратегията си за софтуерно дефиниран център за данни, добави Андерсън.

Инициативата ще обхване технологии, служители и програми, които сега са разпръснати из EMC и VMware, и ще ги събере под един чадър. В това число се включват платформата като услуга с отворен код VMware Cloud Foundry за разработка на облачни приложения, мидълуер пакета VMware vFabric и EMC Greenplum за големи данни. Във vFabric се включват развойната Java рамка с отворен код Spring и in-memory инструмента за управление на данни GemFire. Интелектуалната собственост, която VMware придоби от компанията за анализ на данни Cetas също ще станат част от Pivotal Initiative.

Андерсън отбеляза, че продуктите и услугите, разработени от Pivotal Initiative, ще бъдат оптимизирани за VMware vCloud Suite.

Има значителна възможност за VMware и EMC да установят идейно и технологично лидерство не само на инфраструктурно ниво, но и на бързоразвиващите се и растящи пазари на развоя на приложения и големите данни. Събирането на тези ресурси е най-добрият начин за компаниите заедно да се възползват от този период на промяна и по-бързо да се движат към изгряващите възможности“, коментира още Андерсън.

Повече данни за Pivotal Initiative ще бъдат предоставени през първото тримесечие на 2013 г.

Network World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X