Ит Лидери

БАСКОМ сформира работна група по иновации и инвестиции

Computer World

БАСКОМ иска да подкрепи стартъпите, както и подготовката на повече висококвалифицирани специалисти в странатаБългарската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) обяви на 19 ноември, че е сформирала нова работна група с наименование Иновации и развитие на инвестиционната екосистема в софтуерната индустрия, която ще координира взаимоотношенията на асоциацията с организациите от стартъп екосистемата у нас.

Новата работна група и групата по въпросите на образованието към БАСКОМ са насочени към двете ключови за организацията сфери, които са от голяма важност за развитието на икономиката ни – подкрепа за стартиращите предприемачи, както и подготовката на повече висококвалифицирани специалисти в страната.

С новата група БАСКОМ се ангажира с активно участие в развитието на локалната и регионална екосистема на предприемачи и инвеститори в контекста на софтуената индустрия и с активна комуникация с водещите глобални екосистеми с цел презентиране възможностите на региона за инвестиции в софтуерния бизнес. Също така асоциацията обещава да помага за трансфер на знания и опит и да промотира българските добри практики с цел изграждане на имидж и подходяща среда за инвестиционни активности от и към членовете на БАСКОМ. Браншовата организация ще предоставя и информация и контакти на заинтересовани инвеститори или компании, търсещи инвестиции в рамките на екосистемата на БАСКОМ и дефинира и ще налага нов тип членство в асоциацията – стартъп компания – с нулев членски внос за първата година. В допълнение БАСКОМ планира активно да привлича асоциирани членове на работещите в региона инвестиционни фондове, акселератори, мрежи на бизнес ангели, корпоративни инвестиционни фондове, клубове по предприемачество, университети и др.

Новата работна група е била представена в рамките на среща на бизнеса с представители на фондовете за рисково финансиране LAUNCHub, Eleven и NEVEQ, София Тех Парк, администрацията на Президента на Република България, Фондация StartUP и Клуба по предприемачество Start It Smart. В проявата се включиха и представители на ИКТ Клъстер и ЕСИ Център Източна Европа. Срещата, на която са присъствали представители на членовете на БАСКОМ, се е провела на 10 ноември в гр. Хисаря. На нея са били обсъдени и възможностите за сътрудничество между държавата и бизнеса за изграждане на цялостната екосистема в областта на иновациите и предприемачеството, както и ролята на различните участници в предприемаческата общност.

Изображение: www.sxc.hu

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X