Ит Лидери

comScore: Instagram вече има повече мобилни потребители от Twitter

Computer World

Instagram е имала средно 7 302 000 активни мобилни потребители на ден през августПопулярността на Instagram нараства толкова лавинообразно, че вече е по-голяма от тази на Twitter в сферата на мобилното потребление. Услугата за обработка и споделяне на снимки, която е само на 2 г., е имала средно 7 302 000 активни мобилни потребители на ден през август, докато през март броят им е бил едва 886 000, а през юни – 4 589 000, според фирмата за онлайн метрики и анализи comScore. Това е скок от почти 8,5 пъти за половин година.

Същевременно данните на comScore показват, че Twitter е имала средно 6 868 000 активни мобилни потребители на ден през август. Между март и август мобилната база на микроблогинг мрежата е нараснала с 24%.

От comScore не споделиха колко са били мобилните потребители на най-популярната социална мрежа в глобален план – Facebook – но посочиха, че са много повече от тези на Instagram и Twitter.

Facebook обяви, че придобива Instagram за $1 млрд. през април тази година и сделката приключи в началото на септември, след като бе одобрена от Федералната търговска комисията на САЩ.

Бих казал, че Instagram наистина извлече ползва от това да бъде придобита от Facebook – коментира Зевс Керравала, анализатор от ZK Research. – Хората обичат да споделят снимки, но Facebook повиши профила на Instagram. Пристрастените към социалните медии може и да са знаели за Instagram, но цялостната популярност на услугата бе ниска преди Facebook.

Според Керравала по-слабият ръст на мобилната база на Twitter спрямо този на Instagram се дължи на това, че Instagram е по-лесна за използване за повечето хора. Тя е визуалноцентрична.“

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X