Ит Лидери

Google купи фоторедактора Snapseed и обяви, че Google+ има 400 млн. потребители

Computer World

В момента се работи по версия на Snapseed за AndroidСъперничеството между Google и Facebook става още по-ожесточено, след като Google тази седмица купи немската компания Nik Software, която предлага популярния фоторедактор за iOS Snapseed. Освен това по време на анонса Вик Гъндотра, старши вицепрезидент за инженерството в Google, заяви и че социалната мрежа Google+ вече има 400 млн. регистрирани потребители, от които 100 млн. са активни всеки месец. Facebook обаче е далеч напред със своите 950 млн. месечно активни потребители.

По много начини Snapseed наподобява популярното мобилно приложение Instagram, което Facebook купи по-рано тази година за 1 млрд., но и значително се различава от него в някои аспекти.

Snapseed позволява прилагането на филтри, рамки и други ефекти, но не разполага със собствена социална мрежа, както Instagram.

Друга важна разлика е, че Snapseed струва $4,99, а Instagram е безплатно.

Освен това Понастоящем Snapseed има около 9 млн. потребители, а Instagram обяви през юли, че има 100 млн. потребители.

Въпреки че Snapseed не е толкова популярно, колкото Instagram, приложението си има верни фенове, през 2011 г. бе обявено от Apple за iPad App of the Year (iPad приложение на годината) и е добро допълнение към Google+, която има засилен фокус върху споделянето на изображения. The Verge дори съобщи, че част от служителите на Nik Software ще започнат да работят директно за социалната мрежа.

Все още обаче не е ясно как точно ще се интегрират Snapseed и Google+. Например, въпреки че Instagram вече е част от Facebook, най-голямата социална мрежа в света пусна отделно фотоприложение за iOS, наречено Facebook Camera и засега поддържа независимостта на Instagram. Google може да внедри възможностите на Snapseed директно мобилното приложение на Google+ за iOS, както и за операционната система Android, за която понастоящем Nik Software разработва версия на Snapseed.

PC World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X