Ит Лидери

Cisco и VMware разширяват партньорството си

Computer World

VMware, EMC и Cisco си партнират в рамките на основаното от тях дружество VCE от 2009 г. насамТочно когато някои хора очакваха да чуят за края на партньорството между Cisco и VMware, двете компании обявиха, че всъщност са разширили стратегическото си сътрудничество, за да предлагат интегрирани продукти за облачни инфраструктури.

На конференцията VMworld 2012, която се провежда между 26 и 30 август в Сан Франциско, Cisco и VMware заявиха, че ще комбинират свои продукти, за да доставят „софтуерно дефиниран център за данни“.

Разширеното партньорство ще включи инвестиция в специални смесени инженерни екипи, които ще си сътрудничат върху софтуера на VMware за облачна инфраструктура и управление и върху изчислителните и мрежовите платформи на Cisco, за да обвържат тясно физическата и виртуалната инфраструктура за софтуерно дефинираните центрове за данни. Тази инвестиция ще представлява ново ниво на сътрудничество между двете страни, които от 2009 г. работят заедно в рамките на дружеството Virtual Computing Environment (VCE).

Вследствие на разширеното партньорство виртуалният комутатор Cisco Nexus 1000V ще бъде интегриран с VMware vCloud Suite 5.1 и други на VMware продукти. Всъщност Nexus 1000V е плод именно на съвместната работа на двете компании през 2009 г.

Cisco и VMware ще разработят и UCS-базирани облачни системи, които включват Nexus 1000V, облачния маршрутизатор CSR 1000V, облачната защитна стена ASA 1000V, виртуална WAAS WAN оптимизация, Intelligent Automation for Cloud, VMware vSphere 5.1, VMware vCloud Suite 5.1 и допълнителни опции за управление.

Също така Cisco става риселър на пакета vCloud Suite 5.1, който има подобрена съвместимост с Nexus 1000V.

В допълнение двете компании ще разширят продуктите си VMware View и Cisco VXI така, че да предложат интегрирани системи за малки и средни бизнеси и отдалечени офиси. Тези системи ще включват Cisco e-Series UCS сървъри и VMware View.

Освен това двете компании ще предложат т. нар. „Cisco Validated Designs“ и референтни архитектури, за да улеснят внедряването на съвместните си продукти и пакети, които ще станат налични през още канални партньори.

Досега някои наблюдатели смятаха, че Cisco и VMware, както и компанията-майка на VMware EMC, се насочват в противоположни посоки, след като VMware обяви придобиването на компанията за мрежова виртуализация Nicira, а EMC сключи съюз с Lenovo, която предлага не само компютри, но и сървъри. Дори се появи слух, че и Cisco е искала Nicira, но VMware е предложила по-добра оферта.

Разширеното партньорство обаче показва, че трите компании успяват да преодолеят тези пречки. От компаниите подчертаха, че остават „силно посветени“ на VCE.

Network World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X