Ит Лидери

Microsoft вече приема поръчки за ъпгрейд към Windows 8 Pro срещу $14,99

Computer World

Покупката на Windows 8 Pro на намалената цена ще може да се извърши до 29 февруари 2013 г.Microsoft започна да приема поръчки по програмата Windows Upgrade за преминаване от Windows 7 към Windows 8 Pro срещу $14,99. Предложението е валидно само за потребителите, които си купят определени модели компютри с настоящата версия на операционната система между 2 юни 2012 г. и 13 януари 2013 г.

За да се възползват потребителите от промоцията, те трябва да попълнят онлайн формуляр и след това търпеливо да изчакат официалния дебют на новата ОС на 26 октомври. Покупката на Windows 8 Pro на намалената цена ще може да се извърши до 29 февруари 2013 г.

Клиентите, които могат да участват в програмата, трябва да попълнят във формуляра своите имена, имейл адрес, телефонен номер, дата на закупуване, името на търговеца, марката и модела на компютъра и в някои случаи продуктовия ключ на Windows 7, който се състои от 25 символа.

Последното изискване вероятно е част от антипиратските усилия на Microsoft. При опит на служител на Computerworld САЩ да се регистрира в програмата като потребител от САЩ такъв ключ не е искан, но при повторен опит като клиент от Индия се е появило изискване за въвеждане на ключ.

Не е ясно обаче дали Microsoft ще успее да се предпази от въвеждането на невярна информация в системата, особено в случаите, когато не се изисква продуктов ключ. Например друг успешен опит на служител на Computerworld да участва в програмата е бил извършен от Mac, а според правилата на Windows Upgrade, за регистрацията трябва да се използва Windows PC.

След като регистрацията премине успешно и потребителят получи потвърждение за това по е-поща, от 26 октомври нататък Microsoft ще започне да изпраща промо кодове за изтегляне на Windows 8 Pro с намалена цена. „От 26 октомври ще започнем да изпращаме промо кодове по е-поща с инструкции за закупуване“, посочи в блог говорителят на компанията Брендън ЛеБланк. Кодовете ще променят цената на Windows 8 Pro в Интернет на $14,99. На тази цена операционната система ще е налична само онлайн.

Първоначално бе обявено, че промоцията ще е активна в 131 страни, но вече тя е достъпна в 140 страни, обяви още Microsoft. В Интернет е наличен списък с всички обхванати страни, езици и валути.

Всеки клиент може да кандидатства за до пет промоционални ъпгрейда съответно от до пет компютъра с Windows 7, закупени между 2 юни и 13 януари.

Съществува и още една опция за ъпгрейд към Windows 8 Pro. Тя е в две разновидности – сваляне на софтуера от Интернет срещу $39,99 и купуване на диск срещу $69,99 – и е достъпна за потребители с Windows XP, Windows Vista и Windows 7, като няма значение върху какви машини са операционните системи и кога са закупени. Тази оферта също ще стане актуална от 26 октомври, но за нея все още компанията все още не е обявила, че приема поръчки.

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X