Ит Лидери

Заподозреният за кражбата у Джобс не влезе в съда, делото продължава през септември

Владимир Владков

Мъжът, обвинен в проникването в дома на Стив Джобс, се появи в калифорнийски съд в понеделник сутрин, но не влезе в съда

Вместо това Върховният съд на Санта Клара избра да отложи изслушването за привличане под наказателна отговорност на Карим МакФарлин за 19 септември, след като семейството на МакФарлин нае нов адвокат. Преди това той бе представляван от обществен защитник и отлагането ще позволи на новия адвокат Джеймс Келенбергер да навакса с материалите по делото.

Келенбергер отказа да отговори на въпросите на репортерите пред съда (вж. видео в YouTube от казаното от Келенбергер).

„Имам етични задължения към моя клиент и не бих желал да обсъждам този случай пред обществеността или пресата", каза той.

Изслушването в съда е в Пало Алто, на около километър от дома, в който живееше Джобс.

МакФарлин говори само два пъти, отговаряйки с мек тон – каза името си и че разбира и приема отлагането.

Прокурорите твърдят, че 35-годишният МакФарлин е проникнал в къщата в нощта на 17 срещу 18 юли. Къщата е била необитаема по това време заради реконструкция. МакФарлин е обвинен в кражбата на няколко таблета iPad, настолни компютри iMac и лични вещи, включително бижута и портфейла на Джобс.

Детективите са успели да проследят откраднатите таблети iPad, следа като Apple предоставила IP адреса на Интернет връзката, откъдето те са били използвани за контакт със сървърите на компанията. Бижутата са проследени до дилър в Пенсилвания, другите лични вещи също са открити.

МакФарлин остава в затвора на Санта Клара, като му е определена гаранция в размер на $500 хиляди.

IDG News Service, Сан Франциско 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X