Ит Лидери

Cisco купи Virtuata, за да защити данните във виртуалните машини

Владимир Владков

Cisco е придобила Virtuata, разработчик на технология за защита на данни във виртуиални машини в центрове за обрработка на данни (ЦОД) с много наематели.

Virtuata помага да се изолира всяка виртуална машина една от друга в един и същи виртуализиран ЦОД или облачна среда, обясняват от Cisco. Тази технология може да помогне за намаляване на тревогите по отношение на сигурността на предприятия и на доставчици на услуги, които искат да предоставят хостинг услуги на множество потребители, отдели или приложения през една инфраструктура. Cisco каза, че придобиването допълва нейната мисия да помага на потребителите да създават обединени центрове за данни.

Придобиването бе обявено в съобщение в официалния блог на Cisco. Цената за придобиването не бе обявена. Екипът на Virtuata ще се присъедини към отдела Data Center Group на Cisco, ръководен от Дейвид Йен. Virtuata бе базирана в Милтипас, Калифорния, близо до Сан Хосе, „родният град" на Cisco.

Някога фокусирана само върху мрежите, днес Cisco се опитва да изгради цялостна инфраструктура за ЦОД чрез партньорства, придобивания и вътрешни разработки, конкурирайки се с компании като Hewlett-Packard и IBM.

IDG News Service, Сан Франциско 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X