Ит Лидери

867 кандела осигурява дисплеят на Sony Xperia P

Владимир Владков

Sony Xperia P има най-високата лабораторно установена яркост на екрана от 867 кандела. Това са показали тестовете за яркостта на екрана на 12 смартфона, проведени от независимата лаборатория TESTfactory. Специалистите на лабораторията настройват дисплея на всеки смартфон за максимално представяне и след това използват спектромер, за да измерят яркостта на всеки дисплей.

„Xperia P никога не ви оставя на тъмно, дори при най-ярката светлина, защото този смартфон е с изпитаната екранна технология на Sony "WhiteMagic", добавят от Sony.

От компанията обясняват, че тези изключителни резултати са постигнати благодарение на екранната технология на Sony – WhiteMagic, която се използва в смартфон за пръв път. „На конвенционалния LC дисплей цветът на всеки пиксел (включително бял) се получава от смесването на три подпиксела: червен, син и зелен. Но 4-инчовият дисплей за реалистично изображение с Mobile BRAVIA Engine при Xperia P има и четвърти бял подпиксел. Така става възможно значително да се увеличи яркостта на дисплея и да се гарантира ясна и контрастна картина дори и при ослепително слънце", коментират от японския производител.

Въпреки това дисплеят не консумира допълнително електричество, тъй като апаратът е с вграден фотосензор, който интелигентно настройва яркостта на екрана в зависимост от околната среда.

Xperia P се продава от май 2012 г. в сребристо, черно и червено на препоръчителна цена 399 евро. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X