Ит Лидери

AMD засилва своето сътрудничество с Adobe

Computer World

Компанията AMD съобщи за своето сътрудничество с Adobe Systems Incorporated, насочено към оптимизация на нов набор GPU-ускорени характеристики на продуктите на Adobe, включващи обявения наскоро  Adobe Photoshop CS6. Използването на GPU ускоряване и вграждането на OpenCL оптимизация сериозно ускорява функциите за изобразяване и генерирането на резултати в реално време, при редактиране с ключови инструменти от Adobe Creative Suite 6, твърдят от процесорния разработчик. 

Сътрудничеството между AMD и Adobe бележи първата реализация на OpenCL в семейството продукти Adobe Creative Suite, с ускорителни функции в Adobe Photoshop CS6 и Adobe Premiere Pro CS6. Новият Adobe Mercury Graphics Engine във Photoshop CS6 използва OpenCL и OpenGL за ускоряване на нови характеристики като новата Blur Gallery, работеща до 10 пъти по-бързо с очакваните скоро на пазара  “Trinity” APU с включено OpenCL GPU ускорение. Компанията AMD също е работила с Adobe върху сериозно ускорената версия на инструмента Liquify – филтър в Adobe Photoshop CS6, който позволява на потребителя да бута, да тегли, да завърта, да отразява, да набръчква и да издува произволна област от изображението с цел художествен ефект. В новия Adobe Photoshop CS6 има още дузини други GPU-ускорени функции. 

AMD и Adobe ще демонстрират отново своята екипна работа по време на AMD Fusion Developer Summit (AFDS – форумът за разработчици на решения базирани на AMD технологии) от 11 до 14 юни 2012 г., където Том Малой, старши вицепрезидент и главен софтуерен архитект в Adobe’s Advanced Technology Labs ще направи обръщение към участниците във форума. Освен това, екипите на Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro и Adobe Flash ще организират за участниците в събитието технически сесии за своята работа с отворените стандарти и хетерогенните изчислителни среди. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X