Ит Лидери

е-Таксуване и в автобусите в София – до 12 месеца

Computer World

Към настоящия момент се разработва документация за провеждане на тръжна процедура за избор на изпълнител за внедряване на автоматизираната система за таксуване на пътници и в автобусния транспорт в София. За цялостното внедряване на системата ще бъдат необходими 12 месеца, съобщиха от Център за градска мобилност (ЦГМ) ЕООД за в. Computerworld. На този етап системата е въведена само при трамваите и тролеите в столицата.

На 19 юли 2011 г. е подписан договор за заем между Център за градска мобилност ЕООД и Европейската банка за възстановяване и развитие на стойност 7 милиона евро. Заемът се отпуска за финансиране на разширението на системата за електронно таксуване на пътниците в столичния градски транспорт. Заемът е за срок от 12 години с 3 годишен гратисен период, уточниха от ЦГМ.

Въвеждането на система за електронно таксуване в целия масов градски транспорт ще позволи прилагането на гъвкави тарифи, в зависимост от пропътуваното време и/или разстояние, както и възможност за използване на електронната карта като „Електронно портмоне”. Новите тарифи ще бъдат разработени въз основа на натрупаната статистическа информация за реализираните пътувания, допълниха от ЦГМ.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X