Ит Лидери

Google придоби Katango, за да подобри Кръговете в Google+

Computer World

iPhone версията на Katango е махната от Apple App Store, а началната страница на компанията препраща към кратък анонс относно придобиванетоGoogle придоби стартъпа Katango, чийто софтуер автоматично сортира Facebook приятели и iPhone контакти в групи, използвайки алгоритъм, който анализира редица данни и онлайн връзки. Google иска да използва тази технология, за да подобри функционалността за групиране на контакти Кръгове (Circles) в социалната си мрежа Google+.

Katango, която пусна приложението си за iPhone през юли тази година, а уеб приложението си – през август, е основана с идеята за автоматизация на този нерядко досаден и времеемък процес на създаване и поддържане на различни списъци с контакти в социалните мрежи.

Все още не е публично известно какво ще се случи с продуктите на Katango, които по ирония не работят с Google+.

Вече обаче iPhone версията на Katango е махната от Apple App Store, а началната страница на компанията препраща към кратък анонс относно придобиването.

Facebook разполага със собствена, естествена функционалност за автоматично групиране на приятели, която стартира в средата на септември тази година.

IDG News Service Маями

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X