Ит Лидери

Adobe купи Auditude, за да адресира пазара на видео реклама

Computer World

Adobe купи AuditudeAdobe Systems придоби Auditude, за да подсили видео продуктите си с рекламна платформа, компанията обяви на 1 ноември.

Auditude предлага интегрирана рекламна система за видео, насочено към компютри, смартфони, таблети, свързани телевизори и други потребителски продукти.

Вследствие на придобиването Adobe ще комбинира платформата на Auditude с Flash Media Server и Adobe Pass, които са използвани за насочване на видео съдържание и автентикиране на потребители Компанията също така ще интегрира Auditude с пакета Adobe Digital Marketing Suite, който вече включва продукти за анализи и оптимизация.

Auditude е излъчила 344 млн. от всички 6,8 млрд. онлайн видео реклами в САЩ през септември, според фирмата за пазарни проучвания comScore. Това прави Auditude седмият най-голям източник на такива реклами в Щатите и петата най-голяма мрежа за видео реклама. Tremor Video е била най-голямата мрежа за септември с 811 млн. реклами. Най-големият източник на такива реклами за този период пък е Hulu.com с 1 млрд. реклами. Година по-рано Hulu насочваше 794 млн. от всички 4,3 млрд. видео реклами в САЩ.

IDG News Service Стокхолм

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X