Ит Лидери

Yahoo купува доставчика на рекламни услуги Interclick за $270 млн.

Computer World

Interclick е листната на Nasdaq от 2009 г.Yahoo обяви на 2 ноември, че е подписала дефинитивно споразумение за придобиването на Interclick, доставчик на таргетирани рекламни услуги, за около $270 млн.

Interclick е основана в Ню Йорк през 2006 г., а през 2009 г. компанията пусна акциите си на Nasdaq.

Yahoo ще проведе търг за изкупуването на всички акции на Interclick за $9 на акция в брой, като така общата стойност на сделката възлиза на близо $270 млн. Очаква се търгът да приключи в началото на 2012 г.

Според сайта на Interclick, платформата на компанията за оценка на данни Open Segment Manager (OSM) може да поеме и комбинира неограничено количество информационни източници и типове, без значение на формата и таксономията. OSM използва кустомизирани статистически методи и технологии за оптимизация, които могат да бъдат приложени на всяка дисплей медия в рамките на множество доставчици и пазари.

OSM е свързана с други продукти на Interclick: платформата на самообслужване Genome за планиране и препоръчване на аудитория; проприетарната платформа за обслужване на реклами ATS 5; платформата за видео VTS; и платформата Marshall за отчет и анализи.

Същевременно за самата Yahoo се говори, че е цел на придобиване от страна на Alibaba.

Освен това Yahoo понастоящем се занимава и с търсенето на нов CEO. Междувременно главният финансов директор Тим Мур играе ролята и на глава на компанията, защото Карол Барц бе отстранена от ръководната позиция през септември.

IDG News Service Бангалор

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X