Ит Лидери

Philips с 20% ръст на пазара на монитори в Западна Европа

Computer World

MMD Monitors & Displays, компанията, изключителен търговски представител на Philips LCD монитори за целия свят, е положителен пример сред общата тенденция на спад в бизнеса с монитори в Европа. Според данните, получени наскоро от анализатори от Meko (консултант за пазарни изследвания), пазарът в Западна Европа се e свил с 13% през второто тримесечие на годината, докато MMD показва забележителен ръст от 20%.  За MMD тези цифри потвърждават правилността на идеята да фокусира бизнес модела си изцяло в този единствен сегмент, както и, че стратегия да развива иновативни технологии е успешна.

С последните си иновационни модели с PowerSensor и LightFrame технологии MMD продължи тази тенденция. Силният ръст, на който се радва MMD, направи мониторите Philips най-популярната марка на пазара в Западна Европа, откакто MMD пое продажбите през 2009 г., твърдят от компанията/ Това фактически е най-големият пазарен дял, който марката е достигала от 2006-та година до сега.На завършилото наскоро изложение IFA в Берлин (за consumer electronics), MMD обяви предстоящата поява на някои вълнуващи нови продукти сред които и нов 3D монитор.  Основните отличителни черти на новите модели са ергономичност и енерго-спестяващи характеристики.

Пример в това отношение в новият LighteFrame монитор  и новите дисплеи, съоръжени с технологията на Philips PowerSensor. Друг основен акцент е новият ErgoSensor монитор на Philips, който обещава да превърне работата с компютър в по-здравословно занимание. „Последните цифри от доклада на Meko просто показват колко успешен е нашият бизнес модел при пазара на монитори в днешно време. Той е резултат от джойнт венчър-а на Philips с TPV. За разлика от повечето конкуренти, ние се фокусирахме изцяло в мониторите и по този начин директно в нуждите на клиентите на тази категория хардуер. А това, естествено, се отрази положително на продажбите”, обяснява Томас Шаде, вицепрезидент за Европа на MMD. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X