Ит Лидери

HTC обмисля купуването на webOS или друга мобилна ОС

Computer World

HTC обмисля купуването на webOS или друга мобилна ОСHTC обмисля придобиването на webOS от Hewlett-Packard или на друга мобилна операционна система, сочат коментарите на Шер Уанг, председател на компанията. „Обмисляме и обсъждаме вътрешно, но няма да го направим импулсивно“, каза тя за Economic Observer of China, след което бе цитирана и от други медии, сред които Focus Taiwan.

HTC е фокусирана върху предоставянето на най-доброто преживяване на потребителите в рамките на портфолиото ни от устройства. Винаги преценяваме възможностите за подсилване на това изживяване чрез нововъведения и партньорства; сега обаче нямаме какво да обявим по отношение на платформената си стратегия“, заяви говорител на компанията в е-писмо.

В изказването си за Economic Observer of China Уанг намекна, че HTC винаги ще предлага уникални продукти, без значение коя операционна система използва. „Можем да използваме която ОС си поискаме. Способни сме да правим неща, които са различни от тези на съперниците ни, във втория или третия слой на една платформа. Силата ни лежи в разбирането на ОС, но това не означава, че е необходимо да произвеждаме операционна система“, заяви тя. Това може да означава, че придобиването на нова мобилна платформа не е с най-висок приоритет в стратегията на компанията.

HTC произвежда интерфейса HTC Sense, който работи върху Windows Phone 7 и Android. По същия начин Motorola и Samsung използват съответните си интерфейси Motoblur и Touchwiz за Android.

Според редица анализатори, е ясно, че HTC би могла да спечели от това да притежава мобилна ОС в сравнение с това единствено да разчита на версии на Android и Windows Phone, които и конкурентите използват. Една от причините за това мнение е, че Android устройствата на компанията попаднаха под съдебна атака на Apple за нарушение на патенти. Apple съди и други производители на Android устройства за същото. От своя страна HTC миналата седмица заведе дело срещу Apple на базата на патенти, придобити от Google.

Computerworld САЩ

Изображение: www.sxc.hu

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X