Ит Лидери

Samsung скри Galaxy Tab 7.7 от щанда си след съдебна заповед

Владимир Владков

Сега го виждате, а сега – не. Samsung Electronics изтри всички следи от Galaxy Tab 7.7 от своя изложбен щанд на Internationale Funkausstellung (IFA) в Берлин в събота, само два дена след като там представи продукта.

В деня, в който изложението отвори врати, грамаден засветен панел на входа на щанда посочваше 3 продукта - телефона Wave, таблета Tab и в средата Note, който е нещо средно между двата по размер. Но в неделя непрозрачен плакат, рекламиращ Wave, бе опънат над знака за Tab, а персоналът на щанда отказа да обсъжда промените. „Конфиденциално е", каза само един от тях.

Европейският ПР директор на Samsung Брендън Гор, нямаше какво да добави за изчезването на Galaxy Tab 7.7. „Махнахме го вчера. Вече не е тук, каза той в неделя. - Когато получим официалното съобщение от Дюселдорф,ще можем да коментираме. Само това мога да кажа."

Дюселдорф е градът, в който Apple съди Samsung за спиране на продажбите на по-големия брат на 7.7 - Galaxy Tab 10.1.

Европейските закони за интелектуалната собственост позволяват на компаниите да защитят външния вид на своите продукти в допълнение на авторското право, патентите и търговските марки, разпознати в други нормативни актове. Apple твърди, че външният вид на по-големия Galaxy Tab е твърде сходен с този на нейния iPad 2, като дизайнът му е регистриран в Службата за хармонизиране на вътрешния пазар (търговски марки и модели) (OHIM) на ЕС.

На 25 август съдът в Дюселдорф подкрепи предварителната заповед, нареждаща на Samsung да спре да продава Galaxy Tab 10.1 в Германия. Нареждането първоначално забраняваше вноса на таблета в целия ЕС, но по-късно съдът намали обхвата на забраната само до територията на Германия. Окончателното решение по делото се очаква на 9 септември.

Адвокатите на Samsung може би са приели възможността нареждането на съда да има сила и върху по-малкия таблет. Galaxy Tab 7.7, демонстриран от служители на Samsung след пускането му в четвъртък, има ясно забележим предупреждаващ стикер: "Not for sale in Germany." (Не е за продажба в Германия).

Дюселдорф не е единственото място, на което Apple и Samsung се борят. На 24 август холандски съд забрани вноса на три смартфона на Samsung, след като реши, че те нарушават патент на Apple, а в Австралия Samsung отложи пускането на Galaxy Tab 10.1, изчаквайки изхода от делото, което Apple заведе във Федералния съд на Австралия.

IDG News Service, Париж 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X