Ит Лидери

Toyota се присъедини към Linux Foundation

Computer World

Toyota се присъедини към Linux FoundationToyota е поредната компания, която се присъединява към Linux Foundation, която е посветена на ускоряването на растежа на операционната система с отворен код. От японския гигант споделиха, че стават част от фондацията като Златен член, за да максимизират собствените си инвестиции в Linux, „докато насърчават отворените иновации в автомобилната екосистема“.

Като Златен член Toyota е сред малкото големи и силно значими членове на Linux Foundation, които не са ИТ компании. Други големи членове на фондацията са Google, BT, Fujitsu, Hitachi, HP, Oracle, Intel, IBM и Nokia.

Linux ни дава гъвкавостта и технологичната зрялост, от която се нуждаем, за да развиваме нашите системи за инфозабавление в автомобила [бел. ред. In-vehicle-infotainment, или IVI] и комуникации така, че да адресират очакванията на клиентите ни“, каза Кеничи Мурата, проектов генерален менижър за отдела за електроника в Toyota.

Мурата също така заяви, че Linux Foundation предоставя на компанията неутрален форум ,където тя може да си сътрудничи с водещи технологични компании.

Computerworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X