Ит Лидери

Последните тенденции в техническата документация ще представи конференцията ETC

Computer World

Новите похвати и тенденции в създаването, развитието и комуникирането на техническа документация ще бъдат тема на международната конференция “Evolution of Technical Communications 2011” (ETC 2011). Сред акцентите ще бъдат видеокомуникацията, социалните мрежи, оптимизирането на търсене на съдържание, съавторството, ползваемостта и гъвкавите процеси на създаване на документация.

Събитието ще се проведе на 11 юни 2011 в София в сградата на SAP Labs Bulgaria на бул. „Цар Борис ІІІ” 136А и ще събере за втора поредна година автори на техническа документация от България и чужбина.

Международната конференция “Evolution of Technical Communications 2011” се организира от SAP Labs България и VMware България и е по инициатива на авторите в Общността на техническите комуникатори в България.

Регистрацията за участие в събитието вече започна, като крайният срок е 31 май 2011. Участието в конференцията е безплатно, но е нужна предварителна регистрация и потвърждение. Регистрацията за конференцията се извършва онлайн на адрес http://techdocr.com/etc2011/user/register.

Програмата е достъпна тук.

„Видеокомуникацията е една от основните тенденции в развитието на техническата документация. Опитът показва, че потребителите възприемат по-добре информацията чрез видеосъдържание и техническите комуникатори трябва да се съобразят с този модел. Една от основните цели на конференцията е да обсъжда новите форми на общуване с потребителя и да търси отговор на динамичните промени в индустрията - коментира Ваня Кирицова, мениджър технически комуникации във VMware - Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти и мениджъри, които работят с отдели по техническа комуникация.”


Последните тенденции в техническата документация ще представи конференцията ETC

© Computer World, Computerworld.bg

„За нас като технически комуникатори е важно да бъдем част от все по-гъвкавите процеси при разработката на софтуерни продукти. Затова един от въпросите, на които ще обърнем внимание на конференцията е как в условията на все по-скъсени цикли на разработка на софтуер и непрестанно появявящи се нови контексти и платформи за документация, ние като автори да съумеем да предложим качествена продуктова информация на потребителите си”, каза Ангел Лафчиев, мениджър „Технически комуникации” в SAP Labs България.

Сред лекторите са български специалисти  от водещи ИТ компании, сред които Станимир Дочев (SAP Labs Bulgaria), Илиана Костова (Prosyst),  Ясен Коларов (SAP Labs Bulgaria), Николай  Кънчев (Software AG). Презентации ще изнесат и основателите на Общността на българските технически комуникатори в България – Мариана Мирчева, Маргарита Станева, Йордан Угринов и Захари Тилев (VMware Bulgaria). Специално за конференцията пристигат г-жа Денийс Кизер, директор на отдел „Технически публикации” във VMware и г-жа Присила Бъкли, информационен архитект в SAР.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X