Ит Лидери

Облачно, без дъжд на Дни на Microsoft 2011

Computer World

С темата за бъдещето на ИТ официално бе открито десетото юбилейно издание на Дни на Microsoft, посветено на облачните технологии, което се проведе на 30 и 31 март в кино „Арена Младост“ в София.

Редом с конференцията на 30 март във Варна за стартира и първия по рода си Бизнес форум 2011, организиран от Microsoft България и сп. Мениджър като част от столичната конференция, но насочен само към бизнеса. Чрез видеоконферентна връзка между Варна и София, осъществена с Lync, гостите на двете събития едновременно следяха откриването им.

Началото на Дни на Microsoft 2011 бе дадено едновременно в зали 10 и 13 от Георги Бучков, мениджър „Корпоративни клиенти“ в Microsoft, и Тихомир Игнатов, старши консултант, Microsoft Consulting Services. Чрез видеоконферентна връзка от Варна се включи изпълнителният директор на Microsoft България Георги Ранделов, откривайки Бизнес форум 2011.

Старт на лекциите в София дадоха Анди Малоун, технологичен евангелист и популярен международен лектор, и Мингфей Ян, Breadth Developer евангелист в Microsoft Сингапур.

Основните акценти в Дни на Microsoft 2011 са представянето на най-новото в света на технологиите в облака с Windows Azure и Office 365, решенията за виртуализация, разработката на уеб приложения със Silverlight, управлението на данните и процесите с SharePoint и SQL Server, както и традиционната за конференцията сесия за Visual Studio и .Net.

За пръв път събитието е разширено с поток от лекции за разработка на игри с Microsoft технологии.

Освен лекциите, в рамките на столичното събитие на всички участници традиционно се представят допълнителни възможности за дискусии и подобряване на знанията. Изградена е специална безплатна експо зона, където са щандовете на всички спонсори на конференцията. Сред тях платинени са EBS, Infragistics , ЦАПК „Прогрес” и Stemo.

Много игри, томболи и други забавления забавляват участниците. Има свободен достъп до Xbox 360 Kineсt.

Бизнес форум 2011

започна с представяне на платформата Lync, която интегрира мигновени съобщения, аудио, видео и уебконференции и гласови комуникации. Тя работи със софтуера, който бизнес потребителите използват ежедневно – Office, SharePoint и Exchange.

Според Microsoft, Lync намалява средно между 20% и 40% от разходите за комуникации на една организация. Възвръщаемостта на инвестицията в това решение за една година е над 300%.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X