Ит Лидери

Нови лектори и виртуално гласуване осигурява TISEE 2011

Computer World

 

Новите гости и лектори в конференцията за технологични иновации в Източна Европа Technology Innovation Summit Eastern Europe (TISEE 2011) са Скот Шапиро, занимаващ се с продуктов маркетинг във Facebook, Стив Кайл, CEO на Xentio, Антонио Робер, основател и CEO на Traddia, Александер Берте, основател и CEO на Talk24, и Левон Хампарцумян, CEO и председател на УС на UniCredit Bulbank.

 


Конференцията се организира за първи път в България от фонда за рискови инвестиции в технологични проекти в България New Europe Venture Equity (NEVEQ) в партньорство с базираната в Лондон инвестиционна група Anthemis Group, фокусирана върху инвестиции във финансови технологии. Конференцията ще се проведе на 10-и февруари 2011 г. в Рейнбоу Плаза в София. Билети за конференцията се продават онлайн, през сайта на събитието http://tisee2011.com.


Идеята на форума е да събере на едно място водещи визионери, предприемачи и стартиращи компании от региона с инвеститори в областта на информационните технологии. Организаторите имат амбицията събитието да се превърне в ежегоден технологичен форум.

В програмата на събитието ще се включат световноизвестни имена от света на предприемачите и инвеститорите като Шон Парк, основател на Anthemis Group и автор на “Парадигмата на Парк”, Удаян Гоял, основател на Anthemis Group, Маркус Мюлер, председател и CEO на TRIVON, Елвин Гури, CEO на River Styxx Capital, Андрю Уокиншоу, основател и CEO на Timetric, Девън Сони, партнор в New Europe Venture Equity LP (NEVEQ), Дейвид Мерил, CEO на FinAnalytica, Карлос Едуардо Еспинал, партньор в SeedCamp, Найджъл Вердон, основател и CEO на FX Capital Group, Азийм Ашар, основател и CEO на PeerIndex, Ману Гупта, партньор в BSD Partners, Джим Пейн, основател и CEO на MoPub, Надийм Шайк, партньор в Anthemis и управител на Anthemis Edge, Прита Упал, основател и CEO на Hooked Media Group, Лаура Уокър Хъдсън директор на ключовия екип на FrontlineSMS, Дейвид Кневит, директор в Anthemis Edge, Саманта Гиоти, директор в Anthemis Edge, Крис Лий, сериен предприемач в индустрията на онлайн игрите и старши съветник в Babuki, Джоузеф Лазарус, управител на GDC България, IBM Global Process Services, Зубаир Джандали, ръководител в Google, Ник Джоунс, партньор в Clearwater Corporate Finance, Джордж Дримиотис, директор на GD Advisors, Филип МакГрискин, CEO на Envoy Services.

Участие в TISEE 2011 ще вземат и Павел Езекиев, съосновател и партньор в New Europe Venture Equity LP (NEVEQ), Саша Безуханова, директор “Публичен сектор” за Централна и Източна Европа в Hewlett-Packard, Борислав Борисов, директор “Изследвания и развой” във VMWare, Васил Поповски, директор “Инженеринг на качеството” във VMware.

Другата новина около TISEE 2011 е, че срокът заподаване на предложения в състезанието за млади предприемачи и стартиращи компании, което се провежда паралелно с подготовката за форума, изтече. От NEVEQ съобщиха, че от над 20 подадени онлайн предложения, само девет са избрани и ще имат възможност да представят проектите си на живо на самата конференция. От тях до 3 проекта ще бъдат избрани от експертно жури, като голямата награда е възможността да участват в известната сред предприемаческите среди в Европа поредица от събития SeedCamp. Програмата SeedCamp осигурява контакт на предприемачите с над 400 ментора, включващи seed (начални) инвеститори, серийни предприемачи, продуктови експерти, HR и PR специалисти, маркетолози, адвокати, специалисти по подбор на кадри, журналисти и рискови капиталисти. Победителите ще имат възможност и за участие на основната конференция TISEE, както и шанс да представят  проекта си пред инвеститори и успешни предприемачи.

От NEVEQ са направили и виртуална система за гласуване, достъпът до която ще се извършва през сайта на събитието в деня на конференцията. Така всеки посетител ще може и дистанционно, а не само на място, да оцени проектите, които му харесват най-много и на база на виртуалното гласуване ще бъде определен и избраник за наградата на публиката.

Отново на база виртуалната система за гласуване участниците ще могат да попълнят и визионерска анкета, която има за цел да установи коя от две насрещни тези има повече привърженици на TISEE 2011.

TISEE 2011 ще се излъчва на живо през сайта на събитието с подкрепата на Streamer.bg.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X