Ит Лидери

The New York Times: Microsoft може да купи Adobe

Computer World


Акциите на Adobe Systems скочиха след като The New York Times съобщи, че главният изпълнителен директор на Microsoft Стийв Балмър и Шантану Нарайен, CEO на Adobe, са обсъждали евентуалното придобиване на компанията за креативен софтуер. Според медията, двамата са говорили и за възможните варианти за съвместна борба срещу Apple.

The New York Times се позовават на служители и консултанти на двете компании, които са били въвлечени в обсъждането. Споделили са, че контролът на Apple на пазара на смартфони, таблети и мобилни операционни системи са били сред горещите теми на срещата, продължила повече от час в централата на Adobe.

Източниците са добавили и че Microsoft е „ухажвала“ Adobe още преди няколко години, но се е бояла, че антитръст регулаторите в САЩ ще спрат сделката. Ситуацията обаче сега е различна заради засилването на позициите на Apple и Google на мобилния пазар.

От Adobe признават, че срещата се е състояла. „Adobe и Microsoft споделят милиони клиенти по света и главните изпълнителни директори на двете компании се срещат от време на време, заявила е за The New York Times Холи Кемпбъл, старши директор „Корпоративни комуникации“, в Adobe – Но ние не коментираме публично времетраенето или темите на техните лични срещи.“

От Microsoft междувременно са казали, че не коментират слухове и спекулации.

Macworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X