Ит Лидери

IBM отваря три аналитични центъра в Европа

Computer World

 

От IBM заявиха на 23 септември, че ще отворят три аналитични центъра в Европа като част от разширяването на бизнеса си в областта на бизнес анализите, подчертано от предложението на компанията на стойност $1,7 млрд. за придобиване на Netezza.

Центровете ще бъдат в Цюрих, Будапеща и Виена. Швейцарският ще се съсредоточи върху финансовите анализи и „Smarter Cities“ - програмата на IBM , която използва технологии на компанията за подпомагане на правителствата в подобряването на градската инфраструктура. Унгарският център ще работи върху зелена инфраструктура и транспорт, а Австрийският – върху оптимизация на енергийни мрежи и вериги за доставки и „Smarter Cities“.

Трите центъра ще са част от глобалната аналитична мрежа на IBM, която помага на клиентите на компанията да откриват модели в данни и да събират информация за техния бизнес.

От IBM предвиждат, че бизнесът им за бизнес анализи и оптимизация ще генерират приходи от $16 млрд. през 2015 г. През последните четири години компанията завърши 23 придобивания в тази сфера и инвестира общо $12 млрд. Голямото синьо вече разполага и с 6000 консултанти в областта. Приходите на IBM от софтуер и услуги за анализи са нараснали с 14% през втората четвъртина на тази година.

Netezza, която бе партньор на IBM и използваше хардуер и софтуер на компанията за своите приложения, произвежда решения за складиране на данни. От IBM казват, че възнамеряват да внедрят продуктите на Netezza в своето Information Management софтуерно портфолио.

IDG News Service (Лондон)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X