Ит Лидери

HP потвърди придобиването на ArcSight за $1,5 млрд.

Computer World

 

На 13 септември от Hewlett-Packard обявиха, че ще придобият производителя на решения за сигурност ArcSight за $1,5 млрд. Това потвърждава новината на Wall Street Journal от 12 септември, в която медията, цитирайки неназовани източници, заяви, че на следващия ден HP ще обяви сделката.

Придобиването се очаква да приключи до края на годината.

ArcSight продава установени продукти, който дава на системните администратори възможността да следят мрежите си и логовете за значи от хакване или неоторизирани дейности. Комбинирани със софтуера на HP за управление на ИТ, тези решения ще позволят на потребителите да засичат заплахи, да разбират техния ефект и да вземат корективни мерки, обяснява Бил Вегте, изпълнителен вицепрезидент за софтуера в HP. В допълнение клиентите, търсещи сигурност, търсят не само софтуер, а и допълващ хардуер и услуги, а HP може да предостави тази комбинация, изтъква той.

За ArcSight се говореше като за цел за придобиване през последните няколко години, като за потенциални купувачи се спрягаха Oracle, HP и IBM.

Това е второто голямо придобиване на HP за кратък период от време. На 12 септември компанията победи Dell в борбата за купуването на 3PAR. Крайната оферта на Hewlett-Packard достигна $2,35 млрд., много повече от първоначалното предложение на Dell от $1,15 млрд.

IDG News Service (Сан Франциско)

IDG News Service (Бостън)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X