Ит Лидери

CA купува Arcot за облачни услуги за автентикация

Computer World


На 30 август от CA Technologies обявиха плановете си да придобият диставчика на ршеения за автентикация Arcot Systems за $200 млн. с което ще засилят позициите си в сферата на облачната сигурност. Сделката се очаква да приключи до края на септември, когато е краят на втората фискална четвъртина на CA.

Продуктите на Arcot за автентикация и превенция на измами ще имат допълваща роля към SiteMinder портфолиото на CA за решения за управление на идентичността и достъпа. Това ще предостави на клиентите възможността да използват автентикация чрез софтуер, а не чрез хардуерни токъни, казва Дейв Хенсън, генерален мениджър за сигурността в CA.

Пред CA стои стратегия в областта на облачната сигурност, която има три компонента: разширяване на локалните системи към облачни услуги, доставяне на сигурност като услуга и продаване на продукти за сигурност на облачно базирани вендори.

Решенията на Arcot вече са верифицирали около 120 млн. идентичности, а продуктите за предотвратяване на измами покриват приблизително 1 млн. транзакции с кредитни карти на ден. Компанията разполага с близо 165 служители, които ще се присъединят към отдела за сигурност на CA.

Тази сделка е най-новият ход на CA, насочен към изпълнението на облачната стратегия на компанията чрез придобивания. По-рано през август вендорът купи 4Base Technology - фирма за услуги, специализирана във виртуализацията и инфраструктурата. Друга скорошна покупка на CA, случила се през февруари тази година, е 3Tera - производител на платформа за доставяне на облачни приложения.

IDG News Service (Бостън)
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X