Ит Лидери

HP купи доставчика на софтуер за автоматизация Stratavia

Computer World


HP придоби Stratavia - базиран в Денвър производител на софтуер за автоматизация на бази данни и приложения. Стойността на сделката, обявена на 26 август, е неизвестна.

Според HP, технологиите на Stratavia ще помогнат за опростяването на разгръщанетп и управлението на приложения в хибридни ИТ среди - физически, виртуални и облачни.

Придобитата компанията прави инструменти за автоматизация, които обхващат жизнения цикъл на едно приложение - от разработването на софтуера до неговото управление. Технологиите на фирмата за моделиране, конфигуриране и управление могат да допринесат в изграждането на мост над празнината между разработчиците на приложения и операционните екипи и да ускорят процеса на пускането на нови приложения, казват от HP.

Софтуерът на Stratavia също така ще подсили предложението Cloud Service Automation на HP, улеснявайки автоматичното разгръщане на бази данни, мидълуер и пакетирани приложения в облачни среди.

Флагманът на Stratavia е Data Palette Platform, който изпълнява задачи като: автоматично откриване на активи от приложения и бази данни; проследяване на конфигурации от приложения и бази данни и на каквито и да било промени в тези конфигурации; контрол на ролево базиран достъп. Библиотека с предварително пакетирано съдържание за автоматизация работи с често срещани задачи за популярни софтуерни пакети като Oracle провижънинг и пакетиране, SQL Server миграции, DB2 поддръжка, Sybase конфигуриране и управление на изпълнението на изисквания и др.

„За осем години Stratavia се фокусира върху разработването на поддържащи задачи за решения за автоматизация на разгръщането на приложения, включително провижънинг, внедряване на код, управление на конфигурации, изпълнение на изисквания, пачване, както и често срещани потребителски заявки като миграции, опреснявания и бекъп, казва Тор Кълвърхаус, главен изпълнителен директор на Stratavia - Комбинирането на предложенията на Stratavia с HP Server Automation ще даде на клиентите възможност да опростят и автоматизират операциите по разгръщане на приложения, минимизирайки спадовете в работата и грешките."

По-рано през август HP обяви плановете си да придобие за неизвестна сума Fortify Software, производител на софтуер за следене на изпълнението на изисквания, както и инструменти за откриване на уязвимости в софтуер.

Network World (САЩ)
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X