Ит Лидери

Приходите и чистата печалба на HP растат

Computer World

Hewlett-Packard публикува инфомрация за работата през третото тримесечие на финансовата 2010 година, завършило на 31 юли. Приходите на технологичния гигант за този период са $30,7 млрд. Това е с 11,4 процента повече спрямо резултата от Q3'09, когато те са били $27,6 млрд.

Системите за съхранение на данни от корпоративен клас и сървърите са донесли на компанията $4,4 млрд., което е с 19 на сто повече в сравнение с третото тримесечие на миналата финансова година. Приходите в сегмента на персоналните компютри са се повишили със 17%, като те са достигнали 9,9 млрд. щатски долара. Доставките на услуги са нараснали с 1% и те сега са $8,6 милиарда.

Чистата печалба на Hewlett-Packard за този период е достигнала $1,77 млрд., докато през Q3 на финансовата 2009 година компанията е генерирала $1,67 млрд. На базата на тези данни излиза, че ръстът по този показател е 6%.
Изминалото тримесечие се оказа последно под ръководството на Марк Хърд. Припомняме, че вече бившият председател на съвета на директорите и президент на компанията бе принуден да напусне заеманите длъжности заради обинения в прахосване на корпоративни средства, и нарушаване на корпоративната етика. По време на управлението на Хърд Hewlett-Packard извърши редица поглъщания, а общата им стойност надхвърли $20 млрд.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X