Ит Лидери

iSuppli: Приходите от мобилна памет може да скочат с 49,9% тази година

Computer World

Глобалните приходи от мобилна памет - NAND флаш памет, NOR флаш и мобилна DRAM - може да се увеличат с 49,9% до $10,2 млрд. тази година спрямо предходната най-вече заради ръста на продажбите на смартфони, според прогнозата от 23 юли на компанията за проучвания iSuppli.

Доставките на смартфони се увеличават бързо и тези, както и други мобилни устройства, включват по-голяма памет за съхранение и обработка на данни, казват от фирмата.

От Асоциацията за потребителска електроника обявиха прогноза на 22 юли, според която продажбите на смартфони в САЩ ще достигнат 54 млн. бройки през 2010 г., което маркира повишение от близо 31% на годишна основа.

Micron Technology, която е известна с производството на NAND и DRAM флаш памет, ще извлече голяма ползва от бума, според iSuppli. През май компанията приключи придобиването на водещия доставчик на NOR памет Numonyx за $1,2 млрд. Тази сделка дава на Micron нужните елементи, за да я превърне в топ производител на мобилна памет и в силен конкурент на Samsung и Toshiba, казват още от iSuppli.

Samsung е третият по големина производител на NOR флаш, като по-напред се позиционират Spansion и Micron. Трите компании общо държаха 70,5% от глобалните приходи от NOR флаш за първата четвъртина на 2010 г. За същия период Micron беше доставчик номер три на NAND флаш пазара, като на второ и първо място бяха Toshiba и Samsung, съответно.

IDG News Service (Ню Йорк)
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X