Ит Лидери

Българският онлайн шах за трима спечели приз за иновациии на JA-YE Europe Enterprise Challenge

Computer World

Първият в света онлайн шах за трима играчи

Радвам се, че съм тук днес, за да видя всички тези млади хора и техните креативни проекти, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на събитието. - Искам да подчертая, че повече от ръководните служители в България са под 30 годишна възраст. Продължавайте да работите в същия дух. Вие сте част от нашето бъдеще."

Компания на годината

Студентската компания Greeny Games от Холандия взе наградата за компания на годината на JA-YE Europe Enterprise Challenge. Тя спечели журито със своята образователна игра, предназначена за деца от 8- до 12-годишна възраст, която е обвързана с идеята, че всяко човешко действие има отражение върху околната среда. Засега играта включва специални карти и зарчета, но екипът предвижда разработването на онлайн версия и създаването на филмче със символа на играта - героят Грийни. Самият продукт е изработен изцяло от екологични материали в компактен размер, за да редуцира опаковката и влиянието върху околната среда при дистрибуцията.

Първият подгласник на Greeny Games бе норвежката компания Top Safe, отличена за специално разработената защитна жилетка, която може да бъде адаптирана за различна работна среда. На трето място остана TDT от Португалия с иновативния продукт D'ChoiceTable - LCD екран, вграден в масите на ресторанти, който добавя интерактивни функции към менюто и спестява времето за поръчка.

В края на събитието партньорите на инициативата връчиха специални награди, сред които и тази за ThreeChess, в две категории: European Signature Awards и Local Signature Awards.

European Signature Awards

  • Награда на Citi за устойчивост - Greeny Games;

  • Награда на Intel за иновациии - RS Consult BG.

Local Signature Awards

  • Награда на Hewlett-Packard за отговорен бизнес - SESO от Норвегия. Компанията предлага цялостни решения за измерване на удовлетвореността на клиентите и служителите на търговски обекти. Призът се присъжда на компании, чиито бизнес план най-добре комбинира финансови резултати, иновация и социална отговорност;

  • Награда на Девня Цимент за международен потенциал - Top Safe. Отличието се присъжда на компания, която разбира международната търговия и показва, че екипът е тествал международния потенциал на своята компания и е демонстрирал разбиране на процеса по внос и износ;

  • Наградата на Нестле за най-добра маркетингова стратегия бе присъдена на SensAqua от Белгия за техния революционен проект за вана, която намалява количеството консумирана вода с до 30%. Екипът е показал най-пълно разбиране на техниките за маркетинг и продажби.

Състезанието беше вълнуващо и предизвикателно преживяване, каза Саша Безуханова, председател на Борда на директорите на JAB и генерален мениджър на Hewlett-Packard България. - Бяхме свидетели на чудесни бизнес идеи, иновативни продукти и маркетингови концепции. За журито беше наистина трудно да излъчи победител сред толкова силни бизнес концепции. Избрахме Greeny Games, защото имат чудесен продукт, ясна концепция за финансовото развитие на компанията, устойчив бизнес, добро брандиране, убедителна презентация и балансиран екип."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X