Ит Лидери

HP купува компания за облачно доставяне на мобилно съдържание

Computer World

От Hewlett-Packard са потвърдили на 23 юни придобиването на Melodeo - създател на облачна система за доставяне на съдържание до мобилни телефони. Това е вторият ход на компанията на мобилния пазар за последните два месеца.

Стойността на сделката не е официално известна, но от TechCrunch твърдят, че източник, запознат със случая, я е поставил в границите на $30 - $35 млн.

Melodeo предлага услугата NuTsie, която позволява на феновете на музиката да насочват песни от техните колекции в iTunes към мобилен телефон. Музикалният списък първо трябва да бъде експортиран към NuTsie онлайн и след свалянето на едно необходимо приложение на телефона си потребителят може да слуша избраните парчета. Освен своите музикални списъци, меломаните имат възможност да избират и измежду създадените в Melodeo колекции на техните приятели или пък други песни.

Melodeo използва метаданните за песните, за да ги намери в собствената си мелобиблиотека, след което ги насочва. Ако компанията няма право да използва дадена песен, потребителите не могат да я слушат чрез услугата.

Софтуерът за NuTsie е наличен за Android, Windows Mobile, BlackBerry, iPhone и други платформи.

Вълнуваме се от потенциала на тази технология да предостави мощта на облачно базираното доставяне на услуги на милиони клиенти", казват от HP.

В края на април Hewlett-Packard обяви, че придобива производителя на софтуер и хардуер за мобилни телефони Palm за $1,2 млрд. Компанията възнамерява да продължи да развива смартфоните на Palm и да използва операционната система WebOS за таблети.

IDG News Service (Сиатъл)
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X