Ит Лидери

HP ще си сътрудничи с Агенцията по заетостта

Computer World

Споразумение за сътрудничество в присъствието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов подписаха Агенцията по заетостта и Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard (HP) България. МТСП подкрепя усилията на бизнеса в областта на заетостта, квалификацията и обученията, каза на срещата министър Младенов и посочи, че министерството има сериозен ангажимент към младите хора до 29 години. Той съобщи, че безработните лица с висше образование в цялата страна са около 30 000.

 

Продължително безработните висшисти у нас най-често са по-възрастни хора, които отказват да се включат в курсове за допълнителна квалификация, каза пред журналисти директорът на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова. Повечето си намират работа до шест месеца, допълни тя.

Споразумението предвижда двете организации да обменят информация за лицата, търсещи работа и откритите работни места, за програмите и мерките за насърчаване на заетостта, потребностите от обучение на наетите лица и др. Страните се споразумяха да организират съвместни трудови борси, информационни кампаниии и участие в експертни работни групи по въпроси за пазара на труда.

Само за последните десет месеца компанията е наела близо 700 висококвалифицирани специалисти. Проведената среща и подписаното споразумение са в резултат на дългосрочния инвеститорски интерес на Hewlett-Packard към България, стана ясно на събитието.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X